Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

KLM: IATA moet milieubelasting aanvechten

Zakenreis.nl NIEUWSBRIEF 28 juni 2007

KLM-directeur Peter Hartman heeft tijdens de airshow in Le Bourget laten weten dat de maatschappij geen individuele actie zal ondernemen ten aanzien van de zogenaamde ecotaks die de Nederlandse regering op vliegtickets wil heffen. Deze belasting is in strijd met het Verdrag van Chicago, omdat de opbrengsten niet worden geherinvesteerd in de luchtvaart. In plaats daarvan vloeien de opbrengsten gewoon in de staatskas. Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft dit bevestigd. “We zijn nog in gesprek met het ministerie,” zo zei Hartman. “Als er een rechtszaak komt, dan gaat KLM niet in haar eentje actie ondernemen. Ik verwacht eerder dat een dergelijke zaak bijvoorbeeld in IATA-verband wordt aangespannen.”

Ten aanzien van de geruchten over de overname van VLM door Air France-KLM, liet KLM weten dat deze onzin zijn. “Zodra een airline een beetje winst maakt, wordt er gespeculeerd over overnames, want op lange termijn kan VLM niet alleen blijven opereren. Maar er is absoluut geen sprake van fusiebesprekingen tussen Air France-KLM en VLM,” aldus een woordvoerder van KLM.
Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN