Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

No tax ! De Consumentenbond is ook wakker geworden

De Telegraaf - Business Travel door ARNOLD BURLAGE - 1Jul.07

NO TAX !

De Consumentenbond is ook wakker geworden. De al veel te lang te stille belangenorganisatie maakt zich nu zorgen over de belasting van €25 tot €30 per ticket die dit kabinet wil opleggen. De reissector, luchtvaartmaatschappijen en luchthavens protesteren al maanden luid, de Consumentenbond nu ook eindelijk.
„De vliegticket-tax maakt vliegen voor consumenten duurder, zonder dat dit geld ten goede komt aan het effectief bestrijden van de schadelijke effecten van vliegen”, ontdekte de bond plotsklaps na lang nadenken.
De staatssecretaris van Financiën wordt in en brief opgeroepen alleen extra belasting te heffen als dat extra geld direct wordt ingezet voor een structurele oplossing van het probleem. In dit geval lijkt geen sprake van een probleem. De toeslag is immers geen eco-tax, maar een ordinaire rijksbelasting.
De traag draaiende molens bij de Consumentenbond zouden wel eens het probleem kunnen zijn. Misschien reden om de contributie van de leden dan toch maar eens te gebruiken voor de aanschaf van wat smeerolie.

aburlage@telegraaf.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN