Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Politiek lijkt vooralsnog niet te zwichten voor druk luchtvaart- en reisbranche

Reisrevue E-mailnieuwsbrief nr. 227 - door Paul Eldering -10 september 2007

De politiek lijkt vooralsnog niet te zwichten voor de toenemende druk van luchtvaart en reisbranche. Die willen de zeer omstreden 'ecotax' op vliegtickets per 1 januari 2008 per se van de baan hebben. Tot nu toe heeft de lobby echter niets uitgehaald. De publieke opinie moet het tij keren.

Campagne tegen belasting
Dat blijkt uit een eerste inventarisatie na de lancering dit weekend van een groot offensief. Diverse airlines waaronder EasyJet en onder andere de ANVR en de Amsterdam Tourist Board voeren fel campagne om die nieuwe belasting in de kiem te smoren.

Die wordt in de wandelgangen al gekscherend 'holidaytax' genoemd. Dit omdat er alleen de 'gewone' toerist mee 'gepakt' wordt. Terwijl de echte vervuilers in de luchtvaart buiten schot blijven.

Details tax nog onbekend
Het is nog steeds onduidelijk hoe hoog de nieuwe vliegheffing gaat worden en voor wie hij precies gaat gelden. Gemiddeld zou het gaan om tussen de 25 en 30 euro per ticket. Met name ook voor in Nederland vertrekkende passagiers. Het kabinet maakt de plannen op Prinsjesdag bekend. De Tweede Kamer moet daar uiteraard nog akkoord mee gaan. Dat besluit zal naar verwachting in de eerste helft van oktober vallen.

ANVR lanceert petitie
En juist daar richt de ANVR zich op met de campagne 'Leuker kunnen ze 't niet maken, duurder wel...' Via de website stopvakantiebelasting.nl wil de ANVR klanten van reisbureaus en touroperators oproepen een petitie te tekenen. Via reisagenten zullen stickers worden verspreid. Radiospots moeten de komende weken de aandacht nog eens extra op de actie vestigen.

Vuurdoop Frank Oostdam
ANVR-secretaris Walter Schut laat weten dat de brancheorganisatie er alleen al tienduizenden euro's in stopt. Het betekent tevens de vuurdoop voor de nieuwe directeur van de ANVR, Frank Oostdam. Deze buitenstaander is vorige week in De Meern begonnen. Hij moet gelijk het gezicht van de branchecampagne worden.

Mogelijk zelfs demonstraties
Schut sluit niet uit dat binnenkort zonodig op het Binnenhof gedemonstreerd wordt. Bovendien wordt volgens hem overwogen om de rechter in te schakelen. 'Het voornemen van de Nederlandse regering is in strijd met de internationale afspraken over vliegbelastingen.'Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN