Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

ANWB steunt actie ANVR tegen 'vliegtax'

TourPPress Holland Infoweb 12 Sep.07

'Heffing levert geen bijdrage tot verbetering van het milieu'
De ANWB ondersteunt de actie tegen invoering van een nieuwe belasting op vliegtickets. De ‘ecotax' die circa € 25,- extra per persoon per ticket gaat kosten draagt volgens de toeristenbond niet bij tot verbetering van het milieu, zo meldt de ANWB op haar website. De belasting is even hoog bij maatschappijen die gebruik maken van zuinige toestellen als bij maatschappijen die oudere, minder schone toestellen gebruiken. Door de heffing, die al snel €100,- voor een modaal gezin bedraagt, wordt het volgens de ANWB bovendien aantrekkelijk om naar een buitenlandse luchthaven te rijden waardoor nog extra autokilometers worden gemaakt.


Niet consequent
Tenslotte vindt de bond de heffing niet consequent: transferpassagiers en vrachtvervoer - vaak oudere en meer vervuilende toestellen - vallen niet onder de regeling en betalen niets. Reizigers worden hiermee onterecht onder het voorwendsel van milieuheffing gepakt, zo vindt de ANWB.

Actiesite ANVR
Reizigers die tegen de nieuwe vliegtax zijn, kunnen hun bezwaar kenbaar maken via de site www.stopvakantiebelasting.nl. De reacties zullen komende maand worden aangeboden aan de Tweede Kamer.

Het initiatief voor de actie komt van de ANVR (Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen) en wordt breed ondersteund door de reis- en luchtvaartwereld. De actie loopt door tot de behandeling van de Miljoenennota in oktober.

Internet: www.anwb.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN