Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Reiswereld voorspelt vlucht voor vliegtaks

De Telegraaf - door Arnold Burlage - 12 Sep.07

SCHIPHOL, woensdag
Vele miljoenen passagiers blijven buiten schot met de vliegtaks die minister Bos (FinanciŽn) wil invoeren.
Uit de kabinetsadviezen van het Centraal Planbureau (CPB) blijkt dat rekening wordt gehouden met tien tot twintig procent minder passagiers.
De nieuwe heffing op vliegreizen moet uitsluitend worden opgebracht door de passagiers die ons land als plaats van vertrek en aankomst hebben; de miljoenen overstappers op Schiphol, zoín zeventig procent van het totale aantal reizigers, betaalt niets.


Verwarring
Over de taks bestaat steeds meer verwarring. In de CPBberekeningen blijkt te worden uitgegaan van een scenario waarbij passagiers naar Europese bestemmingen de helft (12 euro) betalen van wat (24 euro) intercontinentale reizigers moeten neertellen.
In de CPB-berekeningen is uitgegaan van 27 miljoen passagiers die de taks moeten gaan betalen, 19 miljoen reizigers zouden zo de taks ontlopen.
Thomas Cook Nederland voorziet een verdubbeling van het aantal Nederlandse vakantiegangers dat vertrekt vanaf buitenlandse luchthavens, zodra de belasting op vliegtickets is ingevoerd.


Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN