Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Ook KLM zet zich fel af tegen vliegheffing

Reisrevue E-mailnieuwsbrief nr. 228, 12 Sep.07 door Paul Eldering

Ook Air France-KLM zet zich fel af tegen de nieuwe vliegheffing van gemiddeld 25 tot 30 euro per ticket. De regering wil die vanaf 1 januari 2008 invoeren.

Op Prinsjesdag worden de details naar verwachting bekend gemaakt. De reisbranche, luchtvaart en Consumentenbond laten scherpe protesten horen. De ANVR heeft zelfs een campagne gelanceerd, 'Stopvakantiebelasting.nl'.

Eigen koers KLM
Daar doet KLM echter niet aan mee. 'Wij voeren zelf actie via onze eigen kanalen en bijvoorbeeld de BARIN. Bovendien zijn we al maanden bezig met lobbyen in Den Haag, Parijs en Brussel', stelt woordvoerder Bart Koster.

'Wij zijn tegen elke oneigenlijke belasting op vliegreizen. Het is onzin dat Air France-KLM zich afzijdig zou houden, omdat transferpassagiers gespaard zouden blijven. Die heffing moet van tafel, punt. Het heeft ook niets te maken met het milieu. Dan moet de overheid die 350 miljoen euro maar op een andere manier binnenslepen.'

Onder maatschappelijke groeperingen zijn de meningen verdeeld over de vlieg- of ecotax. Het milieu zou er in ieder geval niet mee gediend zijn. Ook volgens het internationale recht is er geen enkele rechtvaardiging voor te vinden. In de Tweede Kamer laat met name de VVD tegen-geluiden horen.

Offensief gaat door
'We hopen dat het kabinet onder zoveel negatieve reacties het beleid alsnog gaat bijstellen', aldus Koster. Tot nu toe lijkt de minister niet te zwichten voor de druk, maar het offensief gaat onverminderd door... Mogelijk ook met demonstraties en rechtszaken, omdat er tevens banen mee gemoeid zijn.

'Meer vertrek over de grens'
Neckermann rekent op een verdubbeling van het aantal vertrekken vanaf buitenlandse luchthavens als de 'Vakantiebelasting' doorgaat. Nu al maakt ruim tien procent van de Nederlandse Neckermann-passagiers gebruik van (regionale) vertrekken over de grens.

'Prijs speelt een belangrijke rol bij onze klanten. Voor een gezin zou deze tax meer dan honderd euro verschil maken. Dan boekt men toch al gauw andere opties', vindt Thomas Cook-topman Gerard Helming.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN