Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

’Tickettaks mag helemaal niet’

De Telegraaf - door Arnold Burlage - 15 Sep.07

- Heffing in strijd met internationaal recht

AMSTERDAM, zaterdag
De ticketbelasting die PvdA minister Wouter Bos gaat invoeren is in strijd met het internationaal en Europees recht.
Dat blijkt uit een nog vertrouwelijk advies, uitgebracht op verzoek van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemers (ANVR), die met bezwaren tegen de heffing na Prinsjesdag naar de rechter wil stappen.
De bekende luchtvaartjurist mr. Frans Vreede kwam al veel eerder tot de conclusie dat de tickettaks in strijd is met het ook door Nederland ondertekende Verdrag van Chicago uit 1944. Eerder heeft de Belgische Raad van State een soortgelijk voorstel in België in strijd met dit verdrag verklaard.
De plannen van het kabinet om een belasting op vliegtickets in te voeren, stuit op fel verzet binnen de reis- en luchtvaartsector. In slechts enkele dagen tijd hebben al meer dan 20.000 mensen hun steunbetuiging tegen de heffing achtergelaten op deze ANVR-website.

Uit het rapport van Loyens en Loef blijkt dat de heffing ook in strijd is met het EG-verdrag over vrij verkeer van diensten. Het regeerakkoord maak een uitzondering voor doorreizende passagiers, waardoor zo’n 50% van alle luchtreizigers via Schiphol niets hoeft te betalen. Discriminerend, zo concludeert het onderzoek.
Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN