Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Plannen vliegtaks uitgelekt , meldt de Consumentenbond

Zakereis.nl - EXTRA NIEUWSBRIEF 17 september 2007

Breaking News

De plannen van het kabinet voor de invoering van een belasting op vliegtickets zijn uitgelekt. Dit meldt de Consumentenbond.
De prijs van vliegtickets van Nederlandse vakantiegangers zal in 2008 verhoogd worden met 11,25 euro bij korte vluchten en 45 euro bij lange vluchten.

Transferpassagiers (zo’n 42 procent van alle passagiers op de luchthaven Schiphol is op doorreis) en vracht worden uitgezonderd van deze belasting.
Ook worden de belastinginkomsten niet aangewend om de milieuproblematiek van het vliegverkeer te compenseren.

De Consumentenbond is van mening dat de vliegtaks eerlijk moet worden verdeeld over alle passagiers en het vrachtvervoer. Hierdoor kan de belasting per ticket aanzienlijk omlaag, aangezien het kabinet in 2008 ‘maar’ 350 miljoen euro aan vliegtaks-opbrengsten begroot heeft.
De grootste vervuilers moeten meer betalen en de opbrengst moet ten goede komen aan het milieu, aldus de Consumentenbond.
De bond zegt voorts dat volgens het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP) belasting op vliegtickets nauwelijks milieuwinst opleveren.
Het milieuprobleem wordt dus gebruikt om de staatskas te spekken. De vliegtaks stimuleert airlines immers niet om met schonere en/of vollere vliegtuigen te vliegen.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN