Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Luchtvaart massaal tegen plan voor 'vliegtax'

TourPPress Holland Infoweb 19 Sep.07

Vereniging BARIN komt met advertentiecampagne en posteractie.

BARIN, de organisatie van de 76 luchtvaartmaatschappijen die de Nederlandse markt bedienen, begint woensdag 19 september een publieksactie tegen de plannen voor een 'vliegtax'. Er komt een advertentiecampagne in de landelijke dagbladen en een posteractie op de vliegvelden.
De advertentie van BARIN in de landelijke ochtendbladen. Klik op advertentie voor een pdf-weergave.

In een opvallende advertentie in de landelijke dagbladen roept BARIN iedereen op, die van de luchtvaart gebruik maakt of in de reis- en luchtvaart branche werkzaam is, zich tegenn de 'vliegtax'uit te spreken via de speciale website WWW.IKVERTICKET.NL. Posters met eenzelfde oproep zullen daarna op de Nederlandse luchthavens geplaatst worden


Voor schoon milieu
BARIN benadrukt, dat de bij haar aangesloten luchtvaartmaatschappijen vr een schoon milieu zijn. De maatschappijen investeren voortdurend zeer aanzienlijke bedragen om daaraan een fundamentele bijdrage te leveren.

Geen bijdrage
Ze zien de plannen van de Nederlandse regering echter niet als een positieve bijdrage aan de verbetering van het milieu, maar als een 'schijnbelasting', die de bedrijfstak ernstige zal schaden, aldus een verklaring. BARIN noemt daarbij alle factoren, die ook al door andere partijen naar voren zijn gebracht en wijst op de te verwachten gevolgen.

Gevolgen
Een van de BARIN airline-leden liet al weten Nederland niet neer te kunnen aanvliegen, wanneer deze maatregel werkelijk van kracht wordt. Een andere maatschappij, lid van BARIN, liet weten haar vluchten fors te moeten bijstellen, wat tot een afname van 220.000 passagiers zal leiden.


Het Centraal Plan Bureau signaleert volgens BARIN een aanzienlijke passagiersdaling van ca 15% en de Kamer van Koophandel kwantificeert dit in een verlies van zo'n 12.000 banen in de luchtvaartbranche. De totale economische schade die gaat ontstaan, wordt geschat op ongeveer 1 miljard euro per jaar.

Voorkomen
BARIN hoopt daarom dat haar actie kan helpen voorkomen dat er in Nederland een 'vliegtax' wordt ingevoerd.

Steun
BARIN wordt in haar streven gesteund door vrijwel de hele luchtvaart- en toeristische sector: Belangrijke organisaties zijn tegen de heffing, zoals de Association of European airlines (AEA), ANVR, Consumentenbond, CPB, European Low Fare Airline Association (ELFAA) IATA, Kamer van Koophandel, NBTC, Milieu- en Natuurplanbureau (MNP), Nederlandse Vereniging van Luchthavens (NVL), Platform Nederlandse Luchtvaart, de Schiphol Group en vele anderen.

Internet: www.barin.nl
www.ikverticket.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN