Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

BARIN start publieke actie 'ikverticket' tegen vliegbelasting

www.luchtvaartnieuws.nl 19 Sep. 07

Luchtvaartnieuws

SCHIPHOL - De overkoepelende organisatie van luchtvaartmaatschappijen op Schiphol (BARIN) start op 19 september een publieke actie tegen de vliegbelasting die de overheid vanaf juli 2008 oplegt. Onder de naam WWW.IKVERTICKET.NL wordt de consument via een advertentie in bladen opgeroepen zich uit te spreken tegen deze heffing, die volgens de BARIN slechts bedoeld is om de staatskas te spekken.

Uit een onderzoek van de BARIN blijkt dat naar verwachting 220.000 passagiers minder gebruik zullen maken van Nederlandse luchthavens vanwege het feit dat zij voor een korte vlucht 11,25 en voor een lange vlucht 45 euro extra moeten betalen. Ook is er al een lid van de BARIN dat aangegeven heeft niet meer op Nederland te kunnen vliegen door de belastingmaatregel.

Volgens het Centraal Plan Bureau lijdt de passagiersdaling tot een verlies van zon 12.000 banen in de luchtvaartsector.

De BARIN wil met de actie laten blijken dat zij een voorstander is van een schoner milieu, maar dat de nu ingevoerde belasting een schijnbelasting is, die niets toevoegt aan milieubehoud.

WWW.IKVERTICKET.NL

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN