Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Tickettax: ANVR desnoods naar rechter

Reisrevue E-mailnieuwsbrief nr. 231, 18 Sep.07 door Paul Eldering

Tickettax: ANVR desnoods naar rechter
18 SEP 2007
De ANVR stapt desnoods naar de rechter als de tickettax niet alsnog door de regering wordt afgeblazen. Die is dinsdag op Prinsjesdag vastgesteld op 11 (Europa) en 45 (ICA) euro per persoon. Deze bedragen worden opgenomen in de luchthavenbelasting.

Offensief gaat door
Zoals verwacht is de minister niet gevoelig gebleken voor de felle protesten van reisbranche, luchtvaart, ondernemers- en consumentenorganisaties. De ANVR is woedend. Volgens directeur Frank Oostdam en secretaris Walter Schut wordt het offensief onverminderd voortgezet.

Ludieke branche-actie
'We gaan ons nu volop richten op de Tweede Kamer en de Vaste Kamercommissie voor FinanciŽn', zeggen ze strijdvaardig. De ludieke branche-actie 'Stopvakantiebelasting.nl' gaat dan ook zeker tot begin oktober verder. Op 18 september lieten studenten zich op de luchthavens namens de ANVR al horen en zien met stickers en een petitie (zie foto).

Al 30.000 proteststemmen
Er zijn volgens Oostdam en Schut al meer dan 30.000 proteststemmen verzameld tegen de heffing. 'Het is een ordinaire belasting, die het milieu niet helpt en alleen maar onnodig banen kost. Bovendien mag het niet volgens de internationale regels, vastgelegd in het Verdrag van Chicago. Dat hebben we nog eens laten uitzoeken door onafhankelijke deskundigen.'

Ook Europese Commissie
Daarom is de ANVR van plan de kwestie tevens aan te kaarten bij de Europese Commissie in Brussel. Dinsdag werd er nog overlegd over een gezamenlijke strategie met onder meer de BARIN** (airlines). De petitie zal binnenkort aan een vooraanstaand Kamerlid worden aangeboden.

**
WWW.IKVERTICKET.NL
advertentie

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN