Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Vliegtaks kost Schiphol 10 procent passagiers

Elsevier.nl - door Anna Dijkman - 2 Oct.07

De vliegbelasting die het kabinet wil gaan invoeren, zal Schiphol jaarlijks rond de vier miljoen passagiers, 10 procent van het totaal, gaan kosten.

Voor regionale vliegvelden gaat het om 11 tot 13 procent minder vertrekkende en aankomende passagiers.

Vliegtaks
Dat blijkt uit onderzoek dat staatssecretaris van FinanciŽn Jan Kees de Jager (CDA) maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Volgens onderzoek van de Kamer van Koophandel en Schiphol Groep kost de vliegtaks Schiphol zelfs 4,5 miljoen passagiers.

Het kabinet wil volgend jaar een heffing invoeren op vliegtickets. Het gaat om 11,25 euro op korte vluchten en 45 euro op lange vluchten. De maatregel moet 350 miljoen euro opleveren. Het kabinet vindt dat de consument zich bewust mag worden dat vliegen milieuvervuilend is.

Transfers
Volgens het onderzoek daalt de uitstoot van schadelijke gassen rond 2011 tussen de 3 en 9 procent. Wanneer gekozen was voor een heffing van 13,75 euro op alle tickets Ė dus ook op die van de transferpassagiers Ė zou de uitstoot van vliegtuiggassen op Schiphol met 14 tot 19 procent afnemen.

In het onderzoek wordt ook gesteld dat het effect op de werkgelegenheid bij de luchthaven en toeleveranciers beperkt zal zijn.

Het Centraal Planbureau (CPB) plaatste daar kanttekeningen bij en wees erop dat op basis van internationaal onderzoek verwacht mag worden dat door de vliegbelasting de werkgelegenheid op en bij de luchthaven vijf- tot tienduizend kleiner zal zijn dan zonder heffing.Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN