Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

'Milieubelastingen hebben totaal geen effect'

Elsevier.nl - door Claudia van Zanten 25 Oct.07

Milieubelastingen als de vlieg- en ecotax hebben op de langere termijn bijna geen effect op het milieu. Het kabinet dacht met invoering van de extra belastingen het broeikaseffect in 2020 te hebben verlaagd met 30 procent; dit blijkt slecht 1 procent.

Milieubelasting op verkeer heeft geen zin
Dat meldt De Telegraaf op basis van het onderzoeksrapport 'Beoordeling van de milieumaatregelen in het Belastingplan 2008' van het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP) in opdracht van de ministeries van VROM en FinanciŽn.

Uit het rapport blijkt dat de zeer omstreden heffing op vliegtickets, de zogenoemde vliegtax, en de ecotax voor het wegverkeer helemaal geen gunstig effect hebben op het milieu. De belastingbetaler ziet zijn geld zodoende verdwijnen in 'een bodemloze put'.

Toename
De gedeeltelijke omzetting van de belasting van personenauto's en motors (bpm) naar de motorrijtuigenbelasting (mrb) leidt zelfs tot een toename van het gebruik van de voertuigen en daarmee dus ook tot extra CO2-emissies.Abonneer u op de gratis dagelijkse nieuwsbrief van elsevier.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN