Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Vliegebelasting: Het verlanglijstje van Mosselman (Sudtours)

Reisrevue E-mailnieuwsbrief nr. 273 - door Paul Eldering - 7 Dec.07

Hans Mosselman (Sudtours) heeft een paar concrete tegenvoorstellen gedaan om de vliegtax te 'verbeteren'.

Verschil
Het verschil tussen het lage (11,25 euro) en hoge (45 euro) tarief is volgens hem veel te groot. 'Daarom zou het volgende moeten veranderen':
- Eenzelfde regeling voor onze buurlanden om de concurrentiepositie van de Nederlandse reisbranche en luchtvaart te waarborgen.
- Europese bestemmingen allemaal op het lage tarief brengen en niet de Canarische Eilanden, Madeira en Zuid-Turkije uitzonderen.
- Geen onderscheid tussen Nederlandse (regionale) luchthavens, waardoor er gelijke kosten zijn voor alle Nederlandse passagiers.

Milieu
- Maak er een milieubelasting van, maar dan ook voor transit-reizigers op Schiphol, zodat de tarieven overall verlaagd kunnen worden.
- Brussel moet op korte termijn een bindende uitspraak doen over deze gang van zaken en aangeven of de tickettax wel correct is.
- Reiswereld en luchtvaart moeten een passende vergoeding krijgen voor het extra werk dat er voor de vliegtax verricht moet worden.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN