Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

CORENDON WIJST TWEEDE KAMER OP DISCRIMINATIE TURKIJE

Corendon Persbericht 13 Dec.07

ONEERLIJKE VLIEGTAX JAAGT HONDERDDUIZENDEN VAKANTIEGANGERS NAAR LUCHTHAVEN BRUSSEL

Lijnden, 13 december 2007 – Duizenden klanten van Corendon Vliegvakanties zijn woedend op de regering, die hen met een oneerlijke vliegtax van 45 euro per persoon goedkope reizen naar Turkije door de neus dreigt te boren. Het lage tarief van de vliegtax van 11,25 euro, zal gelden voor bestemmingen binnen de EU of dichterbij dan 2500 kilometer. Alles buiten de EU én verder dan 2500 kilometer kost 45 euro per persoon extra! Corendon is daarom bezig meer vluchten te laten vertrekken van Brussel, zodat Nederlanders toch voor zeer aantrekkelijk tarief naar hun favoriete vakantiebestemming kunnen.

Waarom dichterbij en toch duurder?
Door de oneerlijke manier waarop de nieuwe milieubelasting wordt berekend, betaalt iedere vakantieganger 45 euro milieubelasting voor een vlucht van Schiphol naar Antalya in Turkije (buiten EU, 2651 km). Dat is 33,75 euro meer dan de 11,25 euro vliegtax die een reiziger naar Cyprus moet neertellen (binnen EU, 2989 km). De Cypriotische luchthaven Larnaka ligt liefst 338 km verder van Schiphol en zo´n vlucht is dus slechter voor het milieu!

Scheve situatie
Ook vreemd is dat het Spaanse eiland Lanzarote en het Portugese eiland Madeira - binnen de EU gelegen, maar verder dan 2500 km - onder het hoge tarief vallen.
Corendon Vliegvakanties moet het juist hebben van kwaliteits-vakanties voor extreem lage prijzen en brengt elk jaar honderdduizenden Nederlanders naar de Turkse Rivièra en andere zonbestemmingen aan de Middellandse Zee, de Zwarte Zee en de Rode Zee. Zij zijn buitengewoon tevreden over de huidige prijs-kwaliteitverhouding.

Ja, tegen de gratis ‘antivliegtaxbus’ naar Brussel
Uit een enquête die de touroperator en luchtvaartmaatschappij deze week hield, blijkt dat tweederde van de 4000 ondervraagde reizigers bereid is Corendons gratis ‘antivliegtaxbus’ naar Brussel te nemen, om vandaar naar hun favoriete vakantiebestemming te vliegen. Vanaf 1 juli 2008 zet Corendon 10 extra vluchten in vanaf Brussel, dit zijn 1500 extra stoelen per week naar Antalya.

Brief aan parlementsleden
Volgens directeur Atilay Uslu van Corendon discrimineert de vliegtax die op 1 juli 2008 dreigt te ontstaan populaire Turkse bestemmingen als Antalya (600.000 Nederlanders!): “Hoezo een milieuvriendelijke maatregel, als er met twee maten wordt gemeten?” Hij heeft daarom alle parlementariërs een brandbrief gestuurd om dit onrecht onder hun aandacht te brengen. Uslu hoopt op aanpassing van het wetsvoorstel, dat op 20 december door de Eerste Kamer wordt behandeld.

Niet tegen milieu
Uslu hecht eraan duidelijk te maken dat Corendon Vliegvakanties milieubescherming en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Het gaat de prijsvechter alleen om rechtvaardigheid.

Corendon Vliegvakanties is opgericht in 2000 en is in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevende touroperator op de Nederlandse en Belgische markt. Door uitstekende samenwerking met lokale agenten, hoteliers en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen kan Corendon zeer voordelige en kwalitatief goede reizen aanbieden.
Zie ook www.corendon.nl

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie
Voor meer informatie over Corendon en beeldmateriaal in hoge resolutie kunt u contact opnemen met:

USP Marketing PR
Contactpersoon Charlotte Rings
Telefoonnummer 020 423 28 82 / 06 14 678 628
E-mail charlotte@usp.nl

Corendon
Contactpersoon Atilay Uslu
Telefoonnummer 023 530 75 99
E-mail atilay@corendon.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN