Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

'Effect vliegbelasting nu al merkbaar op luchthaven Charleroi'

www.luchtvaartnieuws.nl - van de redaktie - 11 Jan.08

CHARLEROI - De aanstaande invoering van de vliegbelasting in Nederland is nu al merkbaar op de luchthaven Brussel Zuid Charleroi. Dat zegt Marcel Buelens, de CEO van de Waalse luchthaven. Afgelopen jaar kwam ongeveer een vijfde van alle vertrekkende passagiers - zo'n 240.000 - uit Nederland, rekent Buelens voor aan Luchtvaartnieuws.nl.

Dat aantal zit nog steeds in de lift en zal met de invoering van de vliegbelasting alleen maar verder toenemen, denkt Buelens. “Het is moeilijk uit te leggen, maar mensen zijn bereid om voor goedkopere tickets ver te rijden.” Op de luchthaven valt op hoeveel auto’s met gele nummerborden geparkeerd staan.

De luchthavenbelastingen zijn op de luchthaven Charleroi nu al fors lager dan op de Zuid-Nederlandse luchthavens Eindhoven en Maastricht. Daardoor zijn Ryanair-tickets met vertrek vanaf Charleroi vaak goedkoper dan Ryanair-tickets met vertrek vanaf Nederlandse luchthavens.

Na de invoering van de ticketbelasting op 1 juli worden vluchten met vertrek vanaf Nederlandse luchthavens tot 2.500 kilometer 11,25 euro duurder. Voor langere vluchten moet 45 euro extra worden betaald. Met name de luchthavens Eindhoven en Maastricht vrezen dat passagiers vaker vanaf het buitenland zullen vliegen.

Van onze verslaggever


Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN