Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

KLM-vlucht nog zonder tickettaks

De Telegraaf 12 Jan.08

Van een onzer verslaggevers

SCHIPHOL, zaterdag
Ondanks de beweringen van reisbureaus die de tickettaks al incasseren, hoeft de vliegbelasting niet te worden betaald voor KLM-vluchten die nu worden geboekt voor de invoering van de taks.
De KLM heeft gisteren besloten om de heffing vanaf 16 januari te gaan opleggen. Tot die datum kunnen dus nog ’taxfree’ KLM-vluchten worden geboekt zonder de heffing, die binnen Europa 11,25 euro en daarbuiten 45 euro gaat bedragen. Passagiers die inmiddels al ten onrechte een tickettaks betaald hebben, dienen die terug te krijgen.
Reden van de late invoering van de heffing is dat de taks nog niet is ingevoerd in de reserveringssystemen van de meeste luchtvaartmaatschappijen.

De ANVR kreeg van de KLM de garantie dat de belasting ook niet later alsnog hoeft te worden betaald, zo blijkt uit een stilgehouden ANVR-document. „We zullen invoering in elk geval tijdig van tevoren aankondigen. Het terugbetalen van de door reisbureaus al geïnde taks gaat een hele rompslomp geven”, aldus KLM-woordvoerder Bart Koster.
Veel reisbedrijven blijken de heffing, bijvoorbeeld voor pakketreizen, al wel te incasseren, nog voor die wettelijk is vastgelegd. Ze moeten die bij KLM-vluchten aan de reizigers terugbetalen.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN