Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Vliegtax blijft protesten uitlokken

Reisrevue E-mailnieuwsbrief - door Paul Eldering - 11 Jan.08

De omstreden vliegtax blijft scherpe protesten van reisbranche, luchtvaart en vakantiebestemmingen uitlokken.
Spanje wil klagen
Zo zou Spanje officieel in Brussel willen klagen over de 'discriminatie' van de Canarische Eilanden in de Nederlandse belastingheffing. Als verre 'status aparte' eilanden binnen de EU vallen de Canarias in het hoge tarief (45 euro). Dat geldt trouwens ook voor Madeira.

Effect op Turkije
De merkwaardige 2500 km grens tussen laag (11,25 euro) en hoog bij de tickettax dreigt tevens Turkse bulkbestemmingen als Antalya te nekken. ANVR en BARIN bereiden juridische stappen voor.

Lijndienstairlines wachten
Terwijl touroperators de extra belasting al volop heffen, wachten (IATA) lijndienstairlines nog op homecarrier KLM. Zodra die de tax in de systemen zet, volgt de concurrentie pas. Tot dat moment wordt niks in rekening gebracht voor losse stoelboekingen. De wakkere consument kan daar nu dus van profiteren. Naheffingen zijn hier niet aan de orde. Airlines worden straks echter wel belast.

Publicatie in Staatscourant
Naar verluidt komt de nieuwe wet volgende week in de Staatscourant. Dan is die formeel geldig voor vertrekken vanaf 1 juli dit jaar. De politiek is tot nu toe doof gebleken voor alle (terechte) protesten van de professionals.

Kritiek op procedure
De scheiding tussen boeken en reizen wordt onwerkbaar genoemd. En de start midden in het seizoen van de vliegtax idem dito. Voor de consument is het eveneens allemaal erg onbegrijpelijk en verwarrend, zeggen reisagenten. Men pleit met klem voor een betere, eerlijke en praktische procedure.Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN