Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Consument speelt in op invoering dure vliegbelasting

TourPPress Holland Infoweb 14 Jan.08

Vliegtickets gekocht vóór 16 januari tientallen euro's goedkoper
De aankondiging van KLM over de invoering van de vliegbelasting vanaf komende woensdag 16 januari, heeft dit weekend tot een forse toename van geboekte vliegtickets voor vertrek vanaf 1 juli 2008 geleid. Ticketbroker CheapTickets.nl bijvoorbeeld zag vooral de reserveringen voor verre vluchten flink stijgen.Net voor het weekend liet de luchtvaartmaatschappij weten dat de tickettax vanaf 16 januari wordt ingevoerd voor alle vluchten met een vertrekdatum vanaf 1 juli van dit jaar. Dat betekent dat nog tot en met dinsdag 15 januari 'belastingvrije tickets' kunnen worden aangeschaft. Voor navordering van de tickettax behoeft bovendien niet worden gevreesd.

Voordeel
Op verre bestemmingen is het voordeel het grootst en bespaart men een bedrag van 45 euro per persoon. Dat scheelt voor een gezin van vier personen al meteen 180 euro op het vakantiebudget.

Besparen
'De consument heeft hierop geanticipeerd door nog dit weekend z'n ticket te boeken en zo te besparen op z'n vliegreis', aldus de directeur van CheapTickets.nl, Lex Beins. De belasting van 45 euro per ticket geldt voor alle vluchten vanaf 2500 kilometer.

Niet alleen intercontinentaal
Beins: 'Dat betreft dus niet alleen intercontinentale vluchten, maar ook bestemmingen zoals het Turkse Antalya, de Canarische Eilanden, Marokko en Tunesië. Die vallen ook allemaal onder het hoge belastingtarief'.

Nog twee dagen
Voor vluchten korter dan 2.500 kilometer wordt 11,25 euro per ticket aan belasting in rekening gebracht. Beins verwacht ook voor maandag en dinsdag nog heel wat extra boekingen, vooral voor vluchten waarvoor vanaf 1 juli 2008 het hoge tarief gaat gelden. 'Veel mensen pakken dat voordeeltje de komende twee dagen graag nog even mee'.

Buitenland
Buitenlandse vliegvelden zoals die van Düsseldorf, Airport Weese en Brussel-Zuid Charleroi rekenen er op dat zij flink van de nieuwe Nederlandse vliegbelasting zullen kunnen profiteren. Ze liggen alledrie binnen een redelijke afstand van de grensprovincies in het zuiden en oosten van ons land zien nu al meer Nederlandse passagiers komen.

Eén op vijf uit Nederland
Van de bijna 2,5 miljoen passagiers die op jaarbasis van Brussel-Zuid vertrekken is nu al 20 procent afkomstig uit Nederland. Dit weekend werd een moderne nieuwe terminal in gebruik genomen, wat de groei van het passagiersvolume verder bevordert.

Meer bestemmingen
Ook het aantal Europese bestemmingen vanaf Brussel-Zuid is sterk gestegen en bedraagt vanaf maart 2008 al 35 (nu 30). 'Dat betekent vrijwel zeker ook meer Nederlandse reizigers', zo verwacht het management.

Juridisch aanvechten
In Nederland hebben BARIN, de brancheorganisatie van alle in Nederland opererende luchtvaartmaatschappijen, en Luchthaven Schiphol dit alles met lede ogen aan. Zij doen hun best het tij te keren en hebben nog steeds plannen om het besluit tot invoering van de ticketbelasting juridisch aan te vechten. De ticketbelasting is door Eerste en Tweede Kamer aangenomen en wordt vanaf 1 juli 2008 van kracht.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN