Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Italiaanse prijsvechter houdt Maastricht voor gezien door vliegbelasting

www.luchtvaartnieuws.nl - van de redactie - 16 Jan.08

MAASTRICHT - De Italiaanse prijsvechter Volareweb houdt Maastricht Aachen Airport (MAA) al na vijf maanden voor gezien. Een woordvoerder van de luchthaven meldt aan Luchtvaartnieuws.nl / Zakenreisnieuws.nl dat Volareweb heeft besloten om de route naar Milaan per 31 maart te staken. De belangrijkste reden is de invoering van de vliegbelasting in Nederland.

Volareweb maakte dinsdag (15 januari) al bekend de vluchten naar Rotterdam te staken. Dat had voornamelijk te maken met de tegenvallende resultaten op de route. Volgens MAA heeft de beslissing van Volareweb om niet meer naar Maastricht te vliegen voornamelijk betrekking op de invoering van de zogenaamde ‘ecotax’. “Volareweb heeft aangegeven het niet te zien zitten om vanuit Nederland te blijven vliegen nu de vliegbelasting er komt.”

De luchtvaartmaatschappij bekijkt de mogelijkheden om vanaf Duitse of Belgische luchthavens te vliegen. Luchthavens als Keulen/Bonn, Weeze en Charleroi zijn reeds populair bij passagiers en prijsvechters vanwege de relatieve lage luchthavenbelastingen en de snelle doorstroom.

Van onze redactie
www.luchtvaartnieuws.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN