Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

ANVR wil vliegtax 'fiscaal' aanpakken

Reisrevue E-mailnieuwsbrief - door Paul Eldering - 16 Jan.08

Het ANVR-bestuur neemt 24 januari een definitief besluit op welke manier de vliegtax (juridisch) aangepakt gaat worden. 'Dat we iets zullen doen is al duidelijk, want deze belasting blijft ondeugdelijk, onwerkbaar en onverteerbaar. Het bestuur wacht alleen nog even op de bevindingen en aanbevelingen van onze adviseurs', zegt ANVR-directeur Frank Oostdam.

Voorkeur voor aanpak
Volgens hem is er voorkeur voor 'een fiscale zaak'. Dit omdat de Nederlandse rechter in een civielrechtelijke procedure waarschijnlijk terughoudend zal zijn als het gaat om internationale verdragen. Ook de BARIN (airlines) beslist eind deze week over mogelijke juridische stappen.

Afzuiging buitenland
Intussen is de 'afzuiging' van Belgische en Duitse luchthavens vanwege de Nederlandse ticketheffing een concreet feit. Dat melden diverse bronnen in binnen- en buitenland.

Reactie Charleroi
Passagiers willen als het even kan de 11,25 en 45 euro omzeilen. Onder meer lowcosters en airports in de grensstreek spelen daar actief op in. 'Het aantal Nederlandse nummerborden is hier opvallend hoog', laat Charleroi weten.


Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN