Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

'Vliegtaks schadelijk voor Schiphol én milieu'

Elsevier.nl - door Robin van der Kloor - 5 Jan.08

Luchthaven Schiphol verwacht dat het aantal te verwerken passagiers en het aantal vluchten dit jaar niet zal groeien ten opzichte van 2007. De stagnatie wijt de luchthaven aan de vliegtaks die op 1 juli zal worden ingevoerd.

Vliegtaks leidt tot stagnatie bij luchthaven Schiphol
De cijfers
In 2007 verwerkte Schiphol 47,8 miljoen passagiers, 3,7 procent meer dan in het jaar ervoor. Het aantal vliegbewegingen steeg met 3 procent tot ongeveer 436.000 en het vrachtvervoer groeide 5,5 procent tot ruim 1,6 miljoen ton. Schiphol verwacht dat het vrachtvervoer in 2008 wel zal stijgen, met 4 procent.
De luchthaven zal tegen de invoering in beroep gaan, zo zei topman Gerlach Cerfontaine van het luchtvaartbedrijf vrijdag.

Slechte zaak
‘Schiphol zal in 2008 op het gebied van passagiers en vliegtuigbewegingen marktaandeel verliezen ten opzichte van de andere grote luchthavens in Europa. Dat is een slechte zaak,’ aldus Cerfontaine.

Volgens hem leidt de vliegbelasting ertoe dat de concurrentiepositie van Schiphol schade oploopt. Verder vindt hij de maatregel slecht voor de werkgelegenheid op de luchthaven en voor het toerisme van en naar Nederland.

Milieu
‘En slecht voor het milieu, omdat je kunt zien aankomen dat veel mensen zullen uitwijken naar luchthavens buiten Nederland,’ aldus de topman.

Uit onderzoek van het ministerie van Financiën bleek eerder al dat de in te voeren belasting op vliegtickets zal leiden tot 10 procent minder passagiers voor Schiphol aan het einde van de kabinetsperiode.

De belasting, die tot veel woede heeft geleid bij veel mensen, komt neer op 11,25 euro op korte vluchten en 45 euro op lange vluchten. Het kabinet vindt dat de consument zich bewust mag worden dat vliegen milieuvervuilend is.Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN