Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Ryanair strijdt samen met Maastricht Aachen Airport tegen vliegtax

www.luchtvaartnieuws.nl - 8 Feb.08

MAASTRICHT - Ryanair vecht samen met Maastricht Aachen Airport de invoering van de vliegbelasting aan. Europa's grootste low cost carrier kondigde vrijdag (8 februari) aan dat samen met de Zuid-Limburgse luchthaven juridische stappen worden ondernomen tegen de belastingmaatregel, die de Nederlandse schatkist per jaar 350 miljoen euro moet opleveren.

Ryanair stelt dat de vliegbelasting de Nederlandse economie veel meer kost dan oplevert. Vliegreizigers zullen er volgens de maatschappij voor kiezen te vertrekken vanaf buitenlandse luchthavens, waardoor luchthavens in Nederland inkomsten mislopen. Ook is de heffing schadelijk voor het toerisme, stelt de low cost carrier. Ryanair is bovendien van mening dat als de vliegtax wordt ingevoerd ook transferpassagiers op Schiphol deze moeten gaan betalen. Nu worden zij nog ontzien.

Ryanair is in Nederland naast Maastricht actief op Eindhoven Airport. In totaal onderhoudt de prijsvechter vanaf beide luchthavens dertien lijndiensten.

Volgens commercieel directeur Sander Heijmans van Maastricht Aachen Airport ondervindt de luchthaven nu al de negatieve effecten van de vliegbelasting: “We hebben al één luchtvaartmaatschappij verloren door de ecotax terwijl Ryanair voorlopig geen extra vluchten zal aanbieden vanaf Maastricht Aachen Airport.” Heijmans doelt op Volareweb, de Italiaanse prijsvechter die de vluchten vanaf Maastricht per 31 maart staakt.

Het kort geding dient op 5 maart voor de rechtbank in Den Haag. Eerder maakten ook de BARIN, de vereniging van luchtvaartmaatschappijen in Nederland, Schiphol Group en de ANVR bekend juridische stappen tegen de invoering van de vliegbelasting per 1 juli 2008. Ook deze gedingen dienen op 5 maart in de Hofstad.


Ga naar www.luchtvaartnieuws.nl voor ondermeer:
- Italiaanse prijsvechter houdt Maastricht voor gezien door vliegbelasting
- Schiphol Group en ANVR dagen staat gezamenlijk om vliegbelasting
- Luchtvaartmaatschappijen dagen Staat voor rechter wegens vliegtax


Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN