Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Eerste Boeing 747 op biobrandstof zondag naar Schiphol

www.luchtvaartnieuws.nl - 22 Feb.08

LONDEN - Vliegtuigbouwer Boeing, motorenfabrikant General Electric en luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic voeren aanstaande zondag (24 februari) de eerste vlucht uit met een Boeing 747 die (deels) op biobrandstof loopt. De vlucht, die al in januari werd aangekondigd, landt omstreeks 13.30 op Schiphol.

Concurrent Airbus stal op 1 februari al de show door met een A380 op biobrandstof van Filton naar Toulouse te vliegen. De Europese vliegtuigbouwer maakte daarbij gebruik van GTL, een alternatieve brandstof die is gemaakt van gas.

Welke brandstof de Boeing 747 exact gebruikt wordt nog stil gehouden, maar Boeing onthulde eerder al dat het bezig was om, in samenwerking met een aantal andere partijen, een brandstof te ontwikkelen die bestaat uit een mengsel van kerosine en een biologische brandstof.

Virgin-oprichter Sir Richard Branson staat bekend als iemand die innovatief is en graag de pionier uithangt. Zo worden de toestellen van Virgin, waar mogelijk, met pushbacktrucks naar de startbaan gesleept om kerosine te besparen. Ook worden piloten aangemoedigd om tijdens de nadering van de luchthaven zoveel mogelijk met stationair draaiende motoren te vliegen.

Van onze redactie
www.luchtvaartnieuws.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN