Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Ryanair dient klacht in tegen tickettax

Reisrevue E-mailnieuwsbrief nr.308 - door Juri Ket - 27Feb08

Ryanair heeft woensdag 27 februari bij de Europese Commissie een klacht ingediend over de Nederlandse tickettax. Volgens de lowcoster is het oneerlijk dat overstappende passagiers die belasting niet hoeven te betalen.

Reactie topman Callaghan
'De zogenaamde eco-tax op vliegreizen is overduidelijk een schandalige belasting-graai-actie die ertoe dient om een gat van 350 miljoen in de Nederlandse jaarbegroting op te vullen. Tegelijkertijd sluit de Nederlandse regering de transitpassagiers uit van deze extra belasting. Zodoende wordt dus een enorme subsidie gegeven aan de luchthaven Schiphol en Air France-KLM', stelt Ryanair-topman Jim Callaghan.

Over transitpassagiers
'Schiphol is feitelijk de enige Nederlandse luchthaven met transit passagiers. En 95 procent van de transitpassagiers wordt vervoerd door Air France-KLM. Deze uitzondering op de belasting is dus vrijwel uitsluitend in het voordeel van de luchthaven en Air France-KLM', aldus Callaghan.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN