Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

KLM lanceert CO2-compensatieprogramma en overweegt in videoconferencing te stappen

Zakenreis.nl NIEUWSBRIEF 3 Mar.08

KLM heeft haar CO2-compensatieprogramma gelanceerd onder de naam CO2ZERO. Passagiers van KLM kunnen hiermee op vrijwillige basis tegen betaling hun individuele vluchtgerelateerde CO2-emissies compenseren. CO2ZERO is geïntegreerd in het boekings- en online incheckproces. Elke euro die een klant investeert zal volledig worden geherinvesteerd in ‘Gold Standard’ compensatieprojecten overal ter wereld die zich richten op hernieuwbare energie. Gold Standard projecten hebben het hoogste CO2-certificaat en worden volledig gesteund door het Wereld Natuur Fonds in Nederland.

KLM overweegt in videoconferencing te stappen

KLM onderzoekt de mogelijkheid om videoconferencing aan te bieden aan haar klanten. Dat heeft president-directeur Peter Hartman gezegd tijdens een evenement op de Hoge Veluwe, waar vertegenwoordigers van grote bedrijven, wetenschappers, KLM’ers en jongeren discussieerden over het milieu in het bijzin van kroonprins Willem-Alexander en prinses Irene. “Albert Plesman zei het negentig jaar geleden al: onze kerntaak is ‘connecting people’, het verbinden van mensen,” aldus Hartman. “Ik zeg niet dat videoconferenties het vliegen ooit zullen kunnen vervangen, maar er bestaat wel een vraag naar deze vorm van ‘connecting people’. Het is niet een geval van ‘of, of’, maar van ‘en, en’.”
“De vraag is wat voor middelen je op de lange termijn moet inzetten om onze core business, het verbinden van mensen, te kunnen blijven aanbieden,” vult Bram Gräber, commercieel directeur KLM Nederland, aan. “Het is niet aan de orde dat we het vliegen doodverklaren. We zijn ons echter wel bewust van de noodzaak om na te denken over hoe we invulling geven aan ‘connecting people’.”

www.zakenreis.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN