Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

BARIN/ANVR/Nederlandse Luchthavens schorten ecotax-visie op

Reisrevue E-mailnieuwsbrief - door Paul Eldering - 14 Mar.08

BARIN (airlines), ANVR en de luchthavens willen pas na de Pasen verder praten met het Ministerie van FinanciŽn over hun visie op de vliegtax als milieubelasting. ĎEerst wachten we nu de uitspraak van de Haagse rechtbank in ons kort geding tegen de Staat af. Die is op 19 maart', zegt BARIN-topman Frank Allard.

Formele standpunt
Donderdag 13 maart is dit formele standpunt van de branche overgedragen aan de betreffende ambtenaren. De Tweede Kamer heeft staatssecretaris De Jager van financiŽn via een motie opdracht gegeven een analyse te maken van de vliegtax als echte milieubelasting. Dat is die in de huidige opzet niet. BARIN, ANVR en de Nederlandse lucthavens, waaronder Schiphol, zijn door het ministerie gevraagd mee te denken over een andere invulling na 2008. Die medewerking is door hen dus even opgeschort.

Geplande vliegtax
ĎIn principe zijn we natuurlijk helemaal tegen deze geplande belasting heffing op tickets. We hebben bij de kort geding-rechter aangevoerd dat de vliegtax zoals die 1 juli van kracht moet worden, onrechtmatig is. We hopen dat hij daar op 19 maart in mee gaat', aldus Allard.
Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN