Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Reiswereld verliest kort geding om de vliegtaks

Zakenreis.nl NIEUWSBRIEF 19 Mar.08

Rechter Roel Paris heeft vandaag in de rechtbank van Den Haag laten weten dat de vliegtaks niet 'onmiskenbaar' in strijd is met het verdrag van Chicago en de Europese verdragen. Dit betekent dat de vliegbelasting van 11,25 euro per ticket voor korte afstanden tot 2.500 kilomter en 45 euro voor langere afstanden per 1 juli gewoon wordt ingevoerd. Het kort geding was aangespannen door BARIN (Board of Airline Representatives In the Netherlands), Maastricht Aachen Airport, Corendon en de ANVR samen met de Schiphol Group. De verschillende partijen beraden zich op vervolgstappen. Zij zouden een bodemprocedure kunnen starten, maar de afhandeling van dergelijke zaken kost over het algemeen jaren. De ANVR laat bij monde van directeur Frank Oostdam weten 'twijfels te houden over de juridische grondslag van deze belastingwet. "Naar onze mening is deze in strijd met de Europese verdragen en het Chicago-verdrag op het gebied van de luchtvaart."

Volgens de ANVR levert de vliegtaks nauwelijks milieuwinst op, omdat passagiers uitwijken naar luchthavens in het buitenland en daarvoor extra vervuilende autokilometers afleggen. Bovendien zou de milieubelasting de luchtvaart niet stimuleren om zelf in maatregelen te investeren. Ten slotte valt de ANVR over het feit dat de vliegtaks nu tot het verlies van arbeidsplaatsen leidt, terwijl in 2011 het emissiehandelsysteem (EHS) zal worden ingevoerd in de luchtvaart. Daarmee wordt de vervuiling van het vliegen in Europees verband aangepakt.

Click on: www.zakenreis.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN