Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Rechter: vliegbelasting niet in strijd met internationale verdragen

www.luchtvaartnieuws.nl - 19 Mar.08

DEN HAAG - De omstreden vliegtax gaat gewoon in per 1 juli. De voorzieningenrechter in Den Haag heeft dat woensdagmiddag (19 maart) bepaald in een kort geding dat diverse partijen uit de reis- en luchtvaartbranche hadden aangespannen tegen de staat. De vliegbelasting is volgens rechter Roel Paris ‘niet onmiskenbaar strijdig’ met het internationale luchtvaartverdrag van Chicago en Europese verdragsregels.

De uitspraak volgt op drie zaken die tegen de staat waren aangespannen. Maastricht Aachen Airport en Ryanair vormden een front, net als Schiphol en reisbrancheorganisatie ANVR. Ook Corendon en de koepelorganisatie van luchtvaartmaatschappijen BARIN ondernamen samen stappen.

De belasting bedraagt 11,25 euro per passagier op vluchten tot 2.500 kilometer en 45 euro per passagier voor vluchten met een langere afstand. Passagiers die in Nederland overstappen op een aansluitende vlucht hoeven de toeslag niet te betalen. Ook vrachtvluchten worden ontzien.

Click on: www.luchtvaartnieuws.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN