Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Meer vraag naar vliegtickets met vertrek uit BelgiŽ en Duitsland

TourPPress Holland Infoweb 26 Mar.08

CheapTickets meldt 50 procent meer opstappers in 'dichtbij buitenland'

Steeds vaker vliegen Nederlanders vanaf een vliegveld in BelgiŽ en Duitsland. Dat blijkt uit boekingsgegevens van CheapTickets.nl, dat maar liefst 50 procent groei zag in het aantal vertrekkers vanuit het buitenland.
Vermoedelijk speelt de vliegtax hierin een belangrijke rol.
Deze week houdt de Tweede Kamer een spoeddebat over deze belasting. "Het lijkt er op dat de consument de maatregel van de overheid probeert te ontwijken", aldus Lex Beins, directeur van CheapTickets.nl.

Anticiperen
"In januari merkten we al dat de consument anticipeerde op de vliegtax door vůůr 16 januari zijn ticket aan te schaffen en zo te besparen op z'n vliegreis." Voor deze datum werd de vliegbelasting, die geldt voor alle vluchten vanuit Nederland met vertrek vanaf 1 juli 2008, nog niet doorberekend in de tarieven.

Vliegbelasting
De vliegbelasting voor vluchten vanaf 2.500 kilometer is 45 euro per persoon. Dat betreft niet alleen intercontinentale vluchten, ook bestemmingen als de Canarische Eilanden, Marokko, Madeira in een deel van Turkije vallen onder de hoge belasting. Een gezin met twee kinderen is door de vliegtax 180 euro duurder uit dan voorheen. Voor kortere vluchten dan 2.500 kilometer wordt 11,25 euro per ticket in rekening gebracht.


Internet: www.cheaptickets.com

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN