Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

POPULISME - Vliegtaks zotte maatregel.

De Telegraaf - KRINGEN Rob Hoogland - 30Mar08

Ook een gevolg van het feit dat de schijnwerpers der publiciteit op de Film van Ome Wilders zijn gericht: dat ander nieuws onbelicht voorbij dreigt te drijven.

Neem het idee van staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financin om de vliegtaks voor vakantiereizen naar Turkije en Tenerife te verlagen. Terwijl Fitna badend in het licht alle aandacht voor zich opeiste, zeilde dat bericht bij wind en schemering stiekem richting vergetelheid. Bijna was het al, om boeg en tuig, voorbij de laatste stad, toen ik het gelukkig nog in het bundeltje van mijn zaklantaarn wist te vangen.

Ik wist het meteen: een zonderling plan.
Even uitleggen.
Voor vluchten, vanuit Nederland, van meer dan 2500 kilometer lengte of tot buiten de grenzen van de EU, gaat De Jager per 1 juli aanstaande voortaan E 45 extra aan vliegtaks in rekening brengen. Officieel doet de staatssecretaris dat om het milieu te redden, in werkelijkheid is het gewoon graaitaks numero zoveel. De mensheid zal er geen seconde langer van overleven.

De Nederlandse luchthavens zijn er zo boos over, dat men De Jager voor de rechter sleepte. De edelachtbare zag echter geen onoverkomelijke bezwaren, waardoor verschillende lowbudgetmaatschappijen hun heil over de grens gaan zoeken, net als veel Nederlandse toeristen. Waarom instappen op Maastricht Airport als het 30 kilometer verderop in Luik E 45 goedkoper kan?
Maar goed, dat weten we nu eenmaal met dit reli-rode kabinet. Dat KLM-reizigers sinds januari jongstleden al E 29 extra voor Europese vluchten dienen te betalen en zelfs E 88 voor intercontinentale vluchten: het zal de dames en heren regeerders worst wezen omdat de KLM voornamelijk zakenmensen vervoert. En u weet wat het is met zakenmensen: ten eerste werken ze hard, ten tweede willen ze geld verdienen. Met andere woorden: het zijn vieze vuile zakkenvullers.

Maar toen realiseerde Jan Kees de Jager zich ineens dat Turkije en Tenerife eveneens verder weg liggen dan 2500 kilometer en dat reizigers naar die vakantiebestemmingen derhalve k E 45 extra moeten schuiven. En wat voor toeristen zijn dat over het algemeen, die dergelijke oorden opzoeken? Jan Modaal en daaronder. En dat kan natuurlijk niet. Wie van dit kabinet deel uitmaakt, heeft in feite maar n opdracht: nivelleren, nivelleren en nog eens nivelleren, totdat de putjesschepper net zoveel overhoudt als de cardioloog. En dus besloot hij voor deze bestemmingen uitzonderingen te maken.

Zet alle soorten vliegreizen nu eens op een rijtje.
Welke is dan, met het oog op het milieu, de meest overbodige?
Juist: de vakantiereis.
De vliegtaks was al een zotte maatregel, maar op deze manier wordt-ie er ng zotter op.
Over populisme gesproken.Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN