Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Staatssecretaris tikt Schiphol op de vingers; overweegt selectief lagere vliegtaks

Zakenreis.nl NIEUWSBRIEF 27 Mar.08

Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) vindt dat Schiphol zich bij het kabinet moet melden bij twijfel over de gevolgen van de vliegtaks en niet de publiciteit zoeken. Dit naar aanleiding van uitspraken van Schiphol dat de vliegbelasting, die per 1 juli wordt ingevoerd, 12.000 banen gaat kosten. Volgens De Jager blijkt uit berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) dat het gaat om een afname van 5.000 tot 10.000 banen tot 2011.

Over de gewraakte en volgens sommigen lukrake grens van 2.500 kilometer gaat De Jager zich beraden. De vliegtaks bedraagt 11,25 euro voor vluchten tot 2.500 kilometer en 45 euro voor langere vluchten.
Dit betekent dat sommige populaire vakantiebestemmingen, zoals in Turkije en de Canarische Eilanden, in het hoge tarief van 45 euro vallen. De Jager vindt in deze gevallen het verschil met het lage tarief van 11,25 euro te groot en overweegt een ‘overbruggingstarief’ in te voeren dat tussen de 11,25 euro en 45 euro ligt.

Click on: www.zakenreis.nlTerug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN