Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Schiphol wil passagierstoeslagen per 1 november verhogen

www.luchtvaartnieuws.nl - 14 Apr.08

SCHIPHOL - Schiphol wil de passagierstoeslagen verhogen. De luchthaven heeft voorgesteld de passenger service charge 3,5 procent en de security service charge ruim vijftig procent duurder te maken. Volgens Schiphol-woordvoerster Mirjam Snoerwang is de verhoging nodig in verband met gestegen kosten voor onder meer veiligheid. “Die maatregelen worden door de overheid opgelegd.”

De woordvoerster benadrukt dat de verhoging van de toeslagen nog slechts een voorstel betreft. “Binnenkort gaan we daarover praten met de luchtvaartmaatschappijen.” De verhoging zou op zijn vroegst 1 november moeten worden ingevoerd. In 2007 werden de tarieven nog verlaagd, nadat de NMa Schiphol hiertoe dwong.

De verhoging van de toeslagen valt niet in goede aarde bij luchtvaartmaatschappijen. De BARIN, de overkoepelende organisatie van airlines in Nederland, zegt ervan uit te gaan dat de toeslagen niet verhoogd worden. “We verwachten alleen een verdere verlaging of bevriezing”, meldt secretaris-generaal Frank Allard van Barin desgevraagd aan Luchtvaartnieuws.nl.

Tijdens een ingelaste bestuursvergadering gaat de BARIN dinsdag de door Schiphol voorgestelde verhoging van de toeslagen bespreken. "We hebben al jaren gezegd dat de tarieven op Schiphol te hoog zijn", aldus Allard. Per 1 juli worden vliegtickets al duurder door de invoering van de vliegbelasting.

Van onze redactie
Click on: www.luchtvaartnieuws.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN