Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

BARIN in hoger beroep tegen rechterlijke uitspraak over vliegtax

www.luchtvaartnieuws.nl - 17 Apr.08

DEN HAAG - De Board of Airline Representative In the Netherlands (BARIN) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter over de vliegbelasting. De belangenorganisatie van luchtvaartmaatschappijen wil via een spoedprocedure voorkomen dat de belastingmaatregel per 1 juli van kracht wordt. In maart bepaalde de rechter dat de vliegbelasting ‘niet onmiskenbaar strijdig’ is met het internationale luchtvaartverdrag van Chicago en Europese verdragsregels.

BARIN legt zich niet bij het vonnis neer en heeft hoger beroep aangetekend. Door middel van een spoedbehandeling hoopt de organisatie dat het Hof in Den Haag voor of kort na 1 juli van dit jaar uitspraak doet.

Volgens BARIN is de vliegbelasting wel degelijk in strijd met artikel 15 uit het Verdrag van Chicago, waarin is opgetekend dat staten geen heffingen mogen opleggen aan een vliegtuigpassagier bij vertrek uit een land.

Schiphol en reisbrancheorganisatie ANVR willen de belastingsmaatregel via een bodemprocedure aanvechten. De luchthaven Maastricht Aachen Airport en prijsvechter Ryanair kiezen waarschijnlijk ook voor een hoger beroep in de zaak.

Click on: www.luchtvaartnieuws.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN