Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Corendon: vliegtax liet consument voordeel van vertrek uit buitenland ontdekken

TourPPress Holland Infoweb 15 May 08

Dankzij de vliegtax hebben meer Nederlanders de voordelen van het vliegen vanaf een luchthaven in het nabije buitenland ontdekt. Bij Corendon, is het aantal boekingen daarvoor ten opzichte van vorig jaar vertienvoudigd, aldus directeur Atilay Uslu.
Corendon constateerde in de voorbije periode een explosieve groei van het aantal Nederlanders dat vanaf buitenlandse luchthavens wil vertrekken.

Na juli 2007 waren dit er 844, tegenover maar liefst 8162 voor de periode na 1 juli 2008.

Dreiging
'Die groei is ongetwijfeld te wijten aan de dreigende hoge vliegtax van €45 voor een aantal van de verre Europese bestemmingen. Nu die dreiging is weg genomen is nog niet direct aan te geven wat daarvan weer het effect zal zijn. Wel zien we dat de parkeerkosten in het buitenland ook nog eens lager zijn. De reiziger heeft dat extra voordeel van Weeze, Luik en Brussel nu ook echt ontdekt en dat merken wij aan de cijfers', aldus Uslu

Succesvolle keuze
Corendons keuze voor luchthavens als Luik, Brussel en Weeze is daarmee een zeer succesvolle gebleken. Als reactie op de bijstelling naar Euro 11.25 van de vliegtax voor vluchten op Antalya (en een aantal andere bestemmingen) heeft Corendon besloten naast Luik ook weer één keer per week vanaf Maastricht te gaan vliegen.

Eindhoven
Wel wordt het kantoor in Eindhoven gesloten en wordt er komende winter niet gevlogen vanaf deze Brabantse luchthaven. Deze vluchten zijn verplaatst naar Weeze en zullen pas met ingang van zomer 2009 vanaf Eindhoven worden hervat. Corendon zet verder komende winter twee extra vluchten in vanaf Brussel en ook worden er vluchten ingezet met vertrek vanaf Dusseldorf.


Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN