Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Vliegtaks lokt extra vliegen uit

NRC - Handelsblad - Lolke van der Heide - 21 May 08

Düsseldorf, 21 mei. De voordeligste manier om met KLM naar New York te vliegen, is vanaf Düsseldorf. Wie daar aan boord gaat van een Fokker 50 van KLM en met een overstap via Schiphol doorvliegt naar de Verenigde Staten, is bijna 200 euro goedkoper uit dan wie rechtstreeks vanaf Schiphol vliegt (420 euro tegen 609 euro). Na de invoering van de ecotaks in Nederland per 1 juli worden de verschillen nog groter.Wie voorheen een vlucht wilde boeken met KLM moest een Nederlandse luchthaven als vertrekpunt kiezen, maar KLM biedt sinds kort de mogelijkheid op te stappen in Düsseldorf, Bremen of Brussel. Passagiers worden dan met een korte vlucht naar Schiphol of Parijs Charles de Gaulle gebracht en stappen daar over.

Een woordvoerder van KLM zegt dat het gaat om „een service aan Nederlanders in de grensstreken”.

Een verband met de ecotaks wil hij niet leggen, maar dat is wel „een bijkomend voordeel”. KLM omzeilt hiermee namelijk de ecotaks van 45 euro per ticket voor een langeafstandsvlucht. De heffing geldt niet voor overstappende passagiers en dus ook niet voor Nederlanders die vanaf een Duitse of Belgische luchthaven eerst naar Schiphol vliegen.

Wie opstapt in Bremen voor een vlucht naar Johannesburg betaalt bij KLM in september 730 euro; vanaf Schiphol ligt dat tarief 350 euro hoger.

Düsseldorf en andere luchthavens in Duitsland en België constateren in de aanloop naar de invoering van de ecotaks al een grote toeloop van Nederlanders. „Die Holländer zijn koele rekenaars”, zegt de directeur van Düsseldorf Airport.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN