Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Milieutaks? Vlieg voordeliger vanuit Duitsland of BelgiŽ

Elsevier.nl Reizen - door Inge Grootoonk 22 May 08

Door de vliegtaks en andere hoge belastingen is vliegen vanaf Schiphol zo duur geworden dat vertrekken van Duitse of Belgische luchthavens goedkoper kan zijn. Soms wordt bij deze vluchten zelfs een overstap op Schiphol gemaakt.

Vliegtaks maakt van Schiphol de op een na duurste luchthaven van Europa
Vooral na de zomer, in het laagseizoen, kan vliegen vanaf vliegvelden in omringende landen voordeliger zijn, meldt het NRC Handelsblad. Dit komt onder meer door de vliegtaks die per 1 juli wordt ingevoerd.

Alleen in Nederland
Op vluchten naar gebieden die verder liggen dan 2.500 kilometer wordt een belasting geheven van 45 euro per ticket. Voor vluchten dichterbij komt er een extra heffing van 11,25 euro.

Alleen in Nederland wordt deze vliegtaks ingevoerd, in andere Europese landen niet. Ook voor overstappende passagiers in Nederland geldt de ecotaks niet.

Duurste luchthaven
Uit eerder onderzoek naar luchthavengelden en overheidsheffingen is gebleken dat de omstreden milieutaks een negatief effect zal hebben op de concurrentiepositie van Schiphol. Door de invoering van de taks wordt Schiphol de op een na duurste luchthaven van Europa. Alleen London Heathrow is nog duurder.

KLM
De vraag naar vluchten vanaf Duitse en Belgische steden van Nederlandse reizigers is inderdaad toegenomen. Vliegtuigmaatschappij KLM springt in op deze trend. Sinds kort biedt de maatschappij vluchten vanaf steden uit BelgiŽ en Duitsland aan. Opmerkelijk is dat bij sommige vluchten een overstap wordt gemaakt in Amsterdam.Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN