Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Eurlings: afrekenen met beeld van luchtvaart als grote vervuiler

www.luchtvaartnieuws.nl door Steven van den Berg- 13 Jun. 08

SCHIPHOL - Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft zich woensdag (11 juni) op Schiphol hard gemaakt voor een duurzaam Schiphol dat haar status als belangrijke mainport in de wereld kan handhaven. Eurlings hekelde de in zijn ogen onterechte constatering dat luchtvaart louter een vervuilende bedrijfssector is. “De luchtvaart doet uit zichzelf al heel veel om het milieu te ontzien”, aldus de minister.

Eurlings was woensdagmiddag op Schiphol om een systeem in gebruik te nemen dat kerosinedampen omzet in energie. Deze zogenoemde AVPS-installatie, een Nederlands initiatief, werd door Eurlings omschreven als een ‘exportproduct van groot formaat’. “Een wereldprimeur die zorgt voor een win-win-winsituatie.” Met de driedubbele ‘win’ doelde Eurlings op de tankwagenchauffeurs die in een schonere omgeving kunnen werken, op het milieu dat minder wordt belast en op het economische voordeel, omdat er winst wordt geboekt met de verwerking van een schadelijk restproduct.

De minister brak op Schiphol een lans voor de mondiale luchtvaart, maar vooral voor de Nederlandse initiatieven die het milieu ten goede komen. “Schiphol en KLM zijn voorbeelden van bedrijven die bijdragen aan de vergroening van de luchtvaart. Luchtvaart en milieu is geen tegenstelling”, aldus Eurlings.

Volgens de minister moet er afgerekend worden met het beeld van luchtvaart als een vervuilende sector pur sang. “Alle mobiliteit vervuilt, luchtvaart ook. Maar als er één sector is die uit eigen belang al op het milieu let, dan is het de luchtvaart. Elke kilo lichter wordt direct in de portemonnee gevoeld.”

Een duurzaam Schiphol met een belangrijke mainportfunctie is van groot Nederlands belang, stelt de CDA’er. “Mensen willen blijven reizen en daarom zijn wereldverbindingen vanuit Amsterdam kei- en keihard nodig”, sprak de minister.

Click on: www.luchtvaartnieuws.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN