Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Lufthansa stelt doelen om CO2-emissies te reduceren

www.luchtvaartnieuw.nl 16 Jun.08

FRANKFURT - Lufthansa heeft maandag (16 juni) een reeks doelen bekendgemaakt die moeten leiden tot een reductie van de CO2-uitstoot met 25 procent tegen 2020. Ook wil de Duitse luchtvaartmaatschappij op grote schaal gebruik gaan maken van biobrandstoffen. Lufthansa zegt achter de plannen van brancheorganisatie IATA te staan om de brandstofefficiŽntie te verbeteren.

In 2020 wil Lufthansa dat het totale brandstofverbruik voor vijf tot tien procent uit biobrandstof bestaat. Door diverse partijen in de industrie wordt momenteel gestudeerd op de mogelijkheden van het commercieel toepassen van biobrandstoffen.

Verder wil Lufthansa de hoeveelheid Nox-uitstoot in 2020 met tachtig procent reduceren ten opzichte van 2000. Ook onder meer de implementatie van de Europese Single European Sky in de luchtverkeersleiding moet fors bijdragen aan de beoogde reductie van de uitstoot van schadelijke stoffen.

Volgens Lufthansa heeft het sinds 1991 de helft van de groei weten te realiseren zonder dat de CO2-emissies zijn toegenomen.

Click on: www.luchtvaartnieuws.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN