Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Brandstofprijzen en vliegtoeslagen beïnvloeden vakantiegedrag

TourPPress Holland Infoweb 23 Jun. 08

Run op dichtbijvakanties in eigen land

Brandstofprijzen en vliegtoeslagen beïnvloeden vakantiegedrag

Landal GreenParks, de grootste bungalowverhuurder in Nederland, heeft de afgelopen maand het aantal boekingen voor de zomervakantie fors zien toenemen. Vooral dichtbijvakanties in eigen land of net over de grens lijken daarbij meer in trek dan vorig jaar. “Met nog één week te gaan voordat de eerste Nederlandse regio op vakantie gaat, zien we een opmerkelijke stijging van het aantal last-minute boekingen. Vooral onze afdeling reserveringen krijgt nu veel Nederlanders aan de lijn die op korte termijn nog in eigen land op vakantie willen. Ook onze site trekt ruim 25 % meer bezoekers voor last-minutes in eigen land. Daarnaast is Duitsland zeer populair. Dit land verdrong Frankrijk van de eerste plaats van meest populaire vakantielanden en lijkt garen te spinnen bij de stijgende benzineprijzen. Veel boekers geven aan geen trek te hebben om enkele honderden euro’s meer aan brandstofkosten kwijt te zijn voor een reis naar Zuid-Europa. Het vliegtuig is, door de hoge toeslagen op vliegreizen en de drukte op luchthavens, voor velen ook geen alternatief. Veel landgenoten kiezen in verband met de korte rij afstand voor een vakantie in eigen land. We hebben vanaf dit weekend dan ook al extra reserveringsmedewerkers in moeten zetten om de drukte aan te kunnen,” aldus Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks.

Weer is niet van invloed
Hoogland: ”Het weer heeft geen enkele invloed op de boekingen. Als het maar droog is. Daarnaast weten we uit onderzoek dat gezinnen met kleine kinderen geen zin hebben in 2 weken vakantie bij 35 graden. Ook het EK heeft geen enkele invloed, sterker , we boeken veel meer dan in juni 2007. Het enige effect is merkbaar wanneer Nederland speelt. Dan staat twee keer drie kwartier de telefoon stil. Ook onze reserveringsmedewerkers kijken dan mee naar de wedstrijd. Na de wedstrijd zien we het bezoek op de site weer stijgen."


Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN