Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Invloed vliegtax op ticket zeer merkbaar

TourPPress Holland Infoweb 24 Jun. 08

BCD Travel, marktleider op het gebied van zakenreizen, onderzocht sinds januari maandelijks de laagste prijs voor een retourticket naar New York bij vertrek op 1 juli. De invloed van de invoering van de vliegtax is duidelijk merkbaar.
Op 1 juli gaat de vliegtax in. Een belastingregel voor passagiers vertrekkend vanuit Nederland. Voor langere afstanden vanaf 2500 kilometer, en dus ook naar New York, bedraagt deze tax 45 euro per ticket. Deze vliegtax kon begin januari nog worden voorkomen, door toen al een ticket te boeken. Half januari is de tax definitief opgenomen in de ticketprijs voor vertrekken vanuit Nederland op of na 1 juli. BCD Travel ziet dit direct terug in de prijsverschillen tussen boekingen van begin en eind januari.

Nog voor de invoering van de vliegtax, was het vaak al voordeliger om vanaf Brussel of Düsseldorf non-stop naar New York te vliegen, bijvoorbeeld met Jet Airways of Air Berlin. De prijsverschillen voor een retourticket met vertrek vanaf deze luchthavens in vergelijking met Amsterdam liepen op tot wel 120 euro.

Door de invoering van de vliegtax loont het voor de Nederlandse zakenreiziger nog meer om uit te wijken naar luchthavens over de grens. Inmiddels is ook KLM in deze markt gedoken en probeert sinds half mei haar prijzen naar New York met vertrek vanaf een buitenlandse luchthaven en via Amsterdam, te matchen met andere luchtvaartmaatschappijen die vanaf deze luchthavens vertrekken. Op de laatste peildatum van begin juni was KLM de voordeligste vanaf Brussel en bijna de goedkoopste vanaf Düsseldorf. En zelfs veel voordeliger dan datzelfde KLM-ticket met vertrek vanaf Amsterdam.

Er moet overigens nog steeds een fors bedrag voor een retourtje New York worden neergeteld. 778,90 euro was op 9 juni het laagste tarief, met Air Berlin non-stop vanaf Düsseldorf.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN