Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Hotelketen op Curaçao vergoedt vliegtaks

Zakenreis.nl NIEUWSBRIEF 19 Jun.08

Kurá Hulanda Resorts op Curaçao: gasten ontvangen een tegoedbon ter waarde van 45 euro die kan worden besteed in het restaurant om de vliegtaks te compenseren. Deze wordt per 1 juli ingevoerd en heeft ten doel om reizen per vliegtuig te ontmoedigen. Zowel Hotel Kurá Hulanda Spa & Casino als Lodge Kurá Hulanda en Beach Club geven een tegoedbon aan hotelgasten ter waarde van de Vliegtax heffing, voor alle verblijven van zeven nachten of langer (alleen voor nieuwe reserveringen). Het aanbod geldt voor twee personen per kamer en is geldig tot en met 23 december 2008. Volgens president-directeur Peter Heinen draagt Kurá Hulanda het milieu een warm hart toe, maar de vliegtaks niet. “Wij zijn zeker voorstanders van milieugerichte acties, maar tegelijkertijd begrijpen wij, dat reizen niet goedkoop is. Wij willen niet dat mensen ontmoedigd worden door deze nieuwe heffing en hopen dat onze actie de last zal verlichten.”
Eerder werd de vliegtaks, waarbij een grens van 2.500 kilometer wordt gehanteerd, aangepast voor een deel van Turkije, de Azoren en de Canarische Eilanden. Deze bestemmingen liggen verder weg dan 2.500 kilometer, maar vallen toch binnen het lage tarief van 11,25 euro. Er gingen stemmen op om deze regel ook van toepassing te laten zijn op de Antillen, maar staatssecretaris De Jager was het daar niet mee eens.

Click on: www.zakenreis.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN