Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

'Balkenende-IV is verslaafd aan belastingen'

Elsevier.nl Economie - door Robin van der Kloor 28 Jun.08

Twee prominente PvdA'ers uiten zware kritiek op de Nederlandse regering. Volgens oud-minister Willem Vermeend (Sociale Zaken) en oud-staatssecretaris Rick van der Ploeg (Cultuur en Media) is het kabinet 'verslaafd aan belastingen'.

Dat schrijven de twee economen in De Telegraaf.

Remmende werking
De Bos-belasting voor topinkomens werkt averechts en ons belastingstelsel werkt remmend op de economie, aldus Van der Ploeg en Vermeend.

De vliegtaks, brandstofaccijnzen, verpakkingstaks en andere milieuheffingen spekken slechts de schatkist en hebben geen effect op het milieu, aldus het tweetal. Volgens de twee oud-bewindslieden is het kabinet verslaafd aan belastingen.

Multinationals
De zeer hoge accijnzen op autobrandstoffen zijn volgens Vermeend en Van der Ploeg een slecht middel om de files te bestrijden, want ze leiden vooral tot een hogere belastingdruk op arbeid en dat is slecht voor de economie.

Daarnaast dient de vennootschapsbelasting zo snel mogelijk te worden verlaagd van 25 naar 20 procent omdat multinationals binnenkort vertrekken naar een aantrekkelijker fiscaal vestigingsklimaat.

Slechte regie Bos
Eerder uitte Van der Ploeg in het televisieprogramma Buitenhof zware kritiek op vice-premier en partijgenoot Wouter Bos.

Door zijn slechte regie dreigt het einde voor de PvdA, denkt Van der Ploeg.Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN