Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Vliegtaks en crisis kosten miljoenen - Schiphol groeit niet langer

www.telegraaf.nl Binnenland door Arnold Burlage 28 Jun.08

AMSTERDAM - De luchthaven Schiphol groeit voor het eerst in zijn bestaan niet meer. Het aantal passagiers wordt dit jaar zelfs zeker 50.000 minder. Oorzaak is onder meer de invoering van de vliegtaks. Maar vooral ook de financiële crisis in de Verenigde Staten zorgt voor minder vluchten en minder reizigers.

De negatieve groei kost de luchthaven kapitalen aan inkomsten. De werkgelegenheid loopt acuut gevaar met minder vluchten. De schatkist loopt eveneens miljoenen euro's mis, maar daar tegenover staat 350 miljoen euro aan inkomsten van de tickettaks. Northwest Airlines besloot eind van de week nog om vluchten van Schiphol naar Hartford (VS) te staken wegens teruglopend aantal reizigers en de torenhoge brandstofprijzen.

De KLM vraagt aan brandstoftoeslag voor een retourtje naar de VS en andere intercontinentale bestemmingen nu al 266 euro bovenop de vliegprijs.

De verwachting is dat niet alleen veel meer dan 50.000 vakantiegangers uitwijken naar Duitse en Belgische luchthavens, zoals Charleroi, Luik, Brussel, Weeze, Münster en Düsseldorf. Zakenreizigers kiezen altijd al en in toenemende mate voor honderden euro's voordeligere vliegtickets, pal over de grens met nu als extra voordeel het ontbreken van vliegbelasting, een twijfelachtige primeur van ons land in Europa. Passagiers die op Schiphol in het vliegtuig stappen betalen vanaf overmorgen de taks van 11,25 euro in Europa. Voor verder gelegen bestemmingen wordt 45 euro extra gerekend.

Het zakenreisconcern BCD Travel van investeerder John Fentener van Vlissingen onderzocht sinds januari de laagste prijs voor een retourtje New York bij vertrek op 1 juli. De KLM biedt sinds half mei ook tickets aan met vertrek vanaf Brussel en Düsseldorf. Uit het BCD-onderzoek blijkt KLM zelfs de voordeligste maatschappij vanaf Brussel te zijn en bijna de goedkoopste vanaf Düsseldorf, ook voordeliger dan het KLM-ticket vanaf Amsterdam.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN