Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Personeel airlines biedt anti-vliegtax petitie aan

TourPPress Holland Infoweb 30 Jun. 08

Actie namens 30.000 medewerkers KLM, Transavia en Martinair
Een afvaardiging van de ondernemingsraden van KLM Royal Dutch Airlines, Transavia.com en Martinair stapt dinsdag 1 juli op de fiets om de vaste commissie FinanciŽn en Verkeer & Waterstaat van de Tweede Kamer een petitie aan te bieden tegen het invoeren van de vliegtax. Ze doet dat namens de 30.000 medewerkers van de airlines.In deze petitie spreken de ondernemingsraden zich uit tegen de invoering van vliegbelasting, die per 1 juli 2008 van kracht is. Deze rijksbelasting gaat gelden voor alle passagiers die vanaf een Nederlandse luchthaven vertrekken.


Slecht voor concurrentie
De belasting, die naar verwachting 350 miljoen euro per jaar zal opbrengen, is volgens de OR's van de drie maatschappijen 'slecht voor de concurrentiepositie van Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, aangezien de vliegbelasting in ons land wel wordt ingevoerd, maar in de ons omringende landen niet'.

Minder banen
De ondernemingsraden vrezen, dat de vliegbelasting veel passagiers de grens zal overjagen waardoor de banengroei in de luchtvaart afneemt. Het Ministerie van FinanciŽn stelt zelf dat we op basis van internationaal gebruikte kengetallen mogen verwachten dat door de heffing het aantal banen op en vlak bij de luchthaven Schiphol 5.000 tot 10.000 kleiner zal zijn dan zonder heffing het geval was geweest.

Afhankelijk
"Ruim dertigduizend werknemers en hun gezinnen, onze collega's, zijn voor hun inkomen direct afhankelijk van florerende luchtvaartmaatschappijen met een aantrekkelijk Schiphol als thuishaven. De Nederlandse burgerluchtvaart is een bedrijfstak die dagelijks op het scherpst van de snede de concurrentie moet aangaan met buitenlandse branchegenoten. Dat doen wij als KLM-ers vol overgave en hopen dat ook (allemaal) in de toekomst met trots te kunnen blijven doen", aldus Mathi Bouts, Voorzitter Ondernemingsraad KLM.


Steun
Peter Hartman, president-directeur van de KLM, steunt de gezamenlijke actie van de OR's van harte: 'Ik krijg veel e-mails van medewerkers, die zich oprecht zorgen maken over het invoeren van de vliegbelasting. Het initiatief tot het aanbieden van de petitie en het signaal dat hiermee door de drie ondernemingsraden wordt afgegeven, ondersteun ik graag. Vliegbelasting levert het milieu niets op, het is wederom een extra belastingheffing".

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN