Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

easyJet: tickettax kost ons 200.000 passagiers

TourPPress Holland Infoweb 1 Jul.08

Gratis ontbijt tijdens ludieke 'eerste dag-actie' vanwege overbelasting
Lowcost maatschappij easyJet verwacht vanaf de luchthaven Schiphol een verlies van 200.000 passagiers als gevolg van de vliegtax. Dat heeft de maatschappij op 1 juli 2008, de dag van invoering van de omstreden 'overbelasting' bekend gemaakt.
“Vliegtax: pure overbelasting.“ Met deze slogan en een actie op Schiphol op 1 juli roept easyJet de overheid op om conform belofte de ticketbelasting om te zetten in een echte milieuvriendelijke heffing. Op de eerste dag van de tickettax stond de low cost carrier om 8.00 uur al klaar met airline ontbijtjes om al haar reizigers een hart onder de riem te steken.

Sterke daling
easyJet vervoerde tijdens het zomerseizoen 2007 vanaf Schiphol 1,3 miljoen passagiers. De verwachtingen zijn dat dit er deze zomer 1,1 miljoen zijn; een teruggang met 15 procent. Volgens easyJet is het verlies van 200.000 passagiers het gevolg van de invoering van de ticketbelasting. easyJet voorspelt dat het verlies van vakantie- en zakelijke reizigers een ernstige negatieve impact zal hebben op de Nederlandse economie.

Groei in Brussel
In tegenstelling tot Amsterdam zet de low cost carrier de groei wel door op Brussels Airport. Daar werd onlangs een vierde route gestart naar Milaan-Malpensa. De luchtvaartmaatschappij vervoerde er afgelopen jaar 90.000 passagiers en verwacht er in 2009 450.000 te vervoeren. Dat is een vervijfvoudiging in twee jaar tijd.

Teleurgesteld
Cor Vrieswijk, operationeel directeur van easyJet: 'Vliegtax is pure overbelasting. We zijn enorm teleurgesteld in de Nederlandse regering. We hebben de afgelopen maanden actief deelgenomen aan het adviesproces aan de overheid. De gesprekken lijken nu op niets uit te draaien. Wij roepen de regering opnieuw op de ticketbelasting zo snel mogelijk aan te passen en te baseren op de impact die het heeft op het milieu, zoals de Tweede Kamer dit in het verleden ook heeft gevraagd'.

Dubbel belast
Om te voorkomen dat Nederlandse passagiers dubbel worden belast, roept easyJet de overheid ook op om de ticketbelasting in elk geval af te schaffen zodra de luchtvaart in het Europese Emissiehandelssysteem wordt opgenomen, aldus Vrieswijk.

Alle vluchten
Volgens easyJet moet een vliegbelasting gelden voor alle vluchten, inclusief vracht en transfer passagiers. Het feit dat de huidige belasting niets doet voor het milieu, is de lowcost carrier een doorn in het oog.

Modernste vloot
De maatschappij vliegt namelijk naar eigen zeggen met de modernste vloot van Europa. easyJet“s vliegtuigen zijn gemiddeld 2,7 jaar oud en de gemiddelde bezettingsgraad van de toestellen is 84 procent. easyJet zegt daardoor dertig procent minder brandstof per kilometer per passagier te gebruiken dan traditionele luchtvaartmaatschappijen.

Internet: www.easyjet.com

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN