Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Vliegwinkel.nl: door tickettax al 154 pct meer buitenlands vertrek

TourPPress Holland Infoweb 1 Jul.08

'Slimme consument' wijkt nu vooral uit naar Brussel en Düsseldorf
Vliegwinkel.nl heeft in de afhgelopen maand het z.g. buitenlands vertrek bij haar boekingen met 154 procent zien toenemen. Volgens de organisatie is die verschuiving van vertrekluchthaven volledig het gevolg van de invoering van de vliegbelasting per 1 juli 2008. De tickettax wordt sinds 16 januari geheven op alle vluchten vanuit Nederland met vertrek vanaf 1 juli 2008. Sinds de invoering van de vliegbelasting betaalt de consument €11,25 (Europa) of €45 (buiten Europa) extra per vliegticket.

Slimme consument
Een slimme consument vergelijkt in zijn zoektocht naar het goedkoopste ticket ook de prijzen met vertrek vanaf bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf. Marcel Veenhuizen, directeur van Vliegwinkel.nl: "Die trend is goed te zien op Vliegwinkel.nl, waar de bezoeker zelf zijn eigen vertrekluchthaven kan kiezen."


Brussel en Düsseldorf
Vooral vertrek vanaf Brussel en Düsseldorf zijn in trek bij de consument. Düsseldorf is de grootste stijger met 146 procent meer zoekopdrachten en 231 procent meer orders.

Veranderende vraag
'Omdat de vraag verandert, tonen wij steeds vaker vliegticketaanbiedingen met vertrek vanaf deze luchthavens. Zeker nu blijkt dat vanaf deze luchthavens zeer concurrerende tarieven worden aangeboden. Met name New York doet het goed. Een ticket naar New York JFK wordt bij vliegwinkel.nl vanaf Schiphol aangeboden vanaf €624, vanaf Brussel €537 en Düsseldorf vanaf €516", aldus Veenhuizen.

Onderzoek
In oktober 2007 deed Vliegwinkel.nl al onderzoek naar het gedrag van haar bezoekers. Toen gaf 83% aan het niet eens te zijn met de invoering van de vliegbelasting, maar er niet minder om te gaan vliegen. 37% overwoog vanuit het buitenland te gaan vertrekken.

Zorgwekkend
Veenhuizen: "Nu blijkt dat mensen het niet alleen overwegen, maar ook daadwerkelijk boeken. Dit vind ik zorgwekkend voor de Nederlandse markt, met name voor Schiphol, maar bezien vanuit de consument is het een logische ontwikkeling. Als gevolg van de hoge olieprijs en dus stijgende brandstoftoeslagen stijgen de ticketprijzen bijna wekelijks. Als je dan op een ticket kunt besparen door vanaf een buitenlandse luchthaven te vertrekken, dan begrijp ik dat heel goed."


Grote aanbieder
Vliegwinkel.nl is met 6 miljoen bezoekers per jaar een van de grootste online reisaanbieders van Nederland. Op Vliegwinkel.nl kan de bezoeker per bestemming en luchthaven alle maatschappijen - ook low-cost airlines - en ticketprijzen in één oogopslag vergelijken en reserveren. Het ticket kan worden gecombineerd met reserveringen voor hotels en autohuur.

Internet: www.vliegwinkel.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN