Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Schiphol Airport bevestigt 'crisissituatie' door wegblijven passagiers

TourPPress Holland Infoweb 3 Jul.08

Luchthaven te duur voor luchtvaartmaatschappijen en andere klanten
Op Schiphol is een crisissituatie ontstaan nu de luchthaven dit jaar vele honderdduizenden klanten verliest aan vliegvelden in de Duitse en Belgische grensstreek. Dat heeft een woordvoerder in de Volkskrant bevestigd. Passagiers én luchtvaartmaatschappijen wijken uit, omdat ze Schiphol te duur vinden, onder meer door de vliegtax.Niet alleen de deze maand ingevoerde vliegbelasting is een oorzaak, ook zijn in ons land de veiligheidstoeslagen aanzienljik hoger dan in België en Duitsland. Daarnaast is het parkeren op onze nationale luchthaven erg duur geworden en ergeren steeds meer passagiers zich aan de lange wachtrijen voor de balies.

Honderdduizenden
Eerder deze week werd al bekend dat easyJet in het zomerseizoen 2008 zo'n 200.000 passagiers op Schiphol denkt kwijt te raken als gevolg van invoering van de tickettax, terwijl daar tegenover het aantal passagiers in Brussel in relatief korte tijd is vervijfvoudigd.

Uitwijken
En Vliegwinkel.nl signaleerde in de afgelopen maand een groei van het aantal buitenlandse vertrekken met 154 procent, die vooral 'uitwijken' naar de luchthavens van Brussel en Düsseldorf.

Dramatischer
Bij D-Reizen is eenzelfde ontwikkeling gaande en zijn de cijfers over het uitwijkgedrag van vliegtuigpassagiers nog dramatischer. ‘Het aantal klanten dat dit jaar vanaf buitenlandse luchthavens reist is met 350 procent gegroeid ten opzichte van 2007. Concrete cijfers geef ik uit concurrentieoverwegingen niet, maar het gaat om zéér substantiële aantallen. Vooral Düsseldorf is zeer in trek,' zegt directeur Wil van den Hoogen in de Volkskrant.

Düsseldorf
Uit cijfers van Düsseldorf blijkt dat vorig jaar 700 duizend Nederlanders vanaf deze luchthaven vlogen. Dit jaar verwacht Düsseldorf minimaal 900.000 duizend Nederlandse klanten. ‘Maar waarschijnlijk halen we het miljoen wel', zegt directeur Christoph Blume in de Volkskrant. Brussels Airport liet eerder al weten dat het aantal vertrekkende Nederlandse passagiers in korte tijd substantieel is toegenomen.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN