Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Forse terugval passagiers Eindhoven Airport

TourPPress Holland Infoweb 3 Jul.08

Na prima eerste halfjaar dramatische daling met 20 procent verwacht
Ook regionale luchthavens voelen de invloed van vliegbelasting en hoge brandstofprijzen. Eindhoven Airport verwacht na een prima eerste halfjaar voor de rest van 2008 een terugval in passagiers met 20 procent. Voor het hele jaar komt de vervoersprognose uit op 1,4 miljoen pax, honderdduizend minder dan vorig jaar. In de eerste zes maanden reisden nog 777.000 passagiers via Eindhoven Airport naar een groot aantal buitenlandse bestemmingen, een groei met negen procent (67.000 passagiers) ten opzichte van de vergelijkbare periode 2007.

Pessimistisch
Voor tweede helft 2008 is de Brabantse luchthaven ronduit pessimistisch. Dat is deels te wijten aan de per 1 juli ingevoerde vliegbelasting. Daarnaast speelt de mondiale problematiek van stijgende brandstofprijzen en de extra kosten voor veiligheid een rol.

Geen groei
Als gevolg van de tickettax heeft bovendien nog geen enkele airline op Einhoven uitbreiding van bestemmingen aangekondigd, terwijl in 2007 zes nieuwe bestemmingen vanaf de luchthaven zijn opgestart. 'De sleutel tot succes ligt in handen van de consument. In de komende maanden zal het werkelijke effect blijken", aldus Joost Meijs, adjunct-directeur van Eindhoven Airport.

Dramatisch
Het verwachte jaartotaal voor 2008 komt nu op 1,4 miljoen passagiers, ongeveer 100.000 minder dan vorig jaar. Dat betekent dat er in de laatste zes maanden ca. 623.000 passagiers worden verwacht, tegen nog 790,000 in de tweede helft 2007, een ronduit dramatische terugval van ruim 21 pct.

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN