Terug naar berichten overzicht | Opmerkingen bij reacties op IkVerticket | Terug naar de homepage BARIN 50th anniversary

Media Berichten over de Vliegbelasting

Vliegbelasting blijft ook in hoger beroep overeind

www.luchtvaartnieuw.nl 17 Jul.08

DEN HAAG - De per 1 juli ingevoerde vliegbelasting kan gewoon doorgaan. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde donderdag (17 juli) dat de vliegbelasting niet in strijd is met Europees recht en het internationale luchtvaartverdrag van Chicago. Brancheorganisatie BARIN, Maastricht Aachen Airport en Ryanair waren in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter in maart dat de belasting door de beugel kan.

Maastricht Aachen Airport laat in een eerste reactie aan Luchtvaartnieuws.nl / Zakenreisnieuws.nl weten teleurgesteld te zijn. De luchthaven had hoop dat de vliegbelasting in hoger beroep alsnog zou worden teruggedraaid. De luchthaven en de low cost carrier waren het er bovendien mee oneens dat transferreizigers de vliegbelasting niet hoeven te betalen.

De vliegbelasting bedraagt 11,25 euro per ticket voor korte vluchten. Voor langere vluchten geldt een tarief van 45 euro. Het bedrijfsleven heeft zich altijd fel tegen de taks gekeerd.

KLM-directeur Peter Hartman waarschuwde donderdag nog dat de extra belasting zijn maatschappij dit jaar een half miljoen tot een miljoen passagiers gaat kosten.

Click on: www.luchtvaartnieuws.nl

Terug naar de homepage | Terug naar berichten overzicht

Wilt u meer informatie over de Board of Airline Representatives In the Netherlands, bezoek dan de BARIN website.

Ikverticket!

Meer luchtvaart nieuws:
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

Ikverticket.nl is een initiatief van BARIN, Board of Airline Representatives In the Netherlands.

Disclaimer

© 2007 - 2019 BARIN